Bezoek


Wil je graag een fotoshoot nemen op het fort?Vul je bezoek aan met één van

deze andere toppers in onze gemeente!Het Kempens diamantcentrum, een briljant idee!


De Kesselse heide, een uniek natuurgebied.


De vernieuwde Diamantroute, een mooie fietsroute langs de hoogtepunten van Nijlen en omgeving.Elke aanvraag voor het nemen van foto’s op het fort, dient aangevraagd te worden aan het College.

Hou rekening met een administratieve verwerkingstijd van minimaal 2 à 3 weken. Elke fotoshoot dient begeleid te worden door een gids of fortwachter.

Voor inwoners van Nijlen is de fotoshoot gratis. Voor personen die niet woonachtig zijn in Nijlen, geldt dat er een forfaitair bedrag van € 110,00 dient betaald te worden voor de begeleiding, ongeacht het aantal uren. Meer informatie vindt u hier in het reglement.


Wil je graag een rondleiding op het fort,

onder begeleiding van een ervaren gids?

WAT ?

 

Gidsenwerking Fort Kessel bestaat uit een groep enthousiastelingen, die al heel wat gidsbeurten op hun palmares heeft. Zij verzorgen historische rondleidingen die absoluut de moeite zijn. Tijdens deze rondleidingen reizen de gidsen met u door de tijd en voeren ze u terug, beginnende aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Ze bezoeken met u, de door een dikke laag beton bedekte, traditore batterijen, munitiemagazijnen, troepenkamers en geschutsemplacementen. Bovengronds kan je de koepels, de loopgrachten uit Wereldoorlog II ontdekken en de vernielingen door de befaamde 'dikke Bertha's' in WO I bekijken. Je kan er zelfs een blik werpen op 'De Kamer van de Commandant' die in 2014 uitgegraven werd en waarin heel wat vondsten zijn gedaan.

 

WANNEER EN HOE ?


We kunnen eindelijk goed nieuws melden. De poort van het fort gaat terug open! Uiteraard willen we dat alles veilig verloopt en moeten we nog steeds rekening houden met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Voordat je gaat reserveren, lees even onderstaande richtlijnen:

 • Rondleidingen kunnen aangevraagd worden tot max. 10 personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen voorzien worden.
 • Rondleidingen kunnen aangevraagd worden voor de periode dat het fort toegankelijk is voor publiek; nl. tussen 1 april en 30 september.
 • Reservaties worden toegezegd onder voorbehoud van een beschikbare gids.
 • Onze gidsenwerking bestaat enkel uit vrijwilligers, wij rekenen daarom op uw begrip als een bepaalde datum toch niet past. In dat geval zoeken wij samen met u graag naar een alternatief.
 • Er worden enkel nog rondleidingen georganiseerd voor groepen met kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar, tenzij het om schoolbezoeken gaat.
 • Groepen met kinderen moeten steeds begeleid worden door volwassen begeleiders (1 per 15 kinderen).
 • Kinderen die het fort bezoeken tijdens andere activiteiten, zoals open fortdagen, moeten steeds vergezeld zijn van een volwassen persoon.
 • Gelieve het onderstaande reservatieformulier in te vullen. Onderaan kan u een pdf formulier downloaden. U dient dit verplicht in te vullen, mee te brengen op de dag van de rondleiding en aan de gids te overhandigen. Deze gegevens worden enkel gebruikt in het kader van het contactopsporingsonderzoek.
 • Elke bezoeker (+12 jaar) draagt verplicht een mondmasker gedurende de volledige rondleiding. U brengt dit mondmasker zelf mee. Ook uw gids zal een mondmasker dragen.
 • Iedereen houdt zoveel mogelijk afstand. De social distance tussen (familie)bubbels moet gegarandeerd kunnen blijven. en raakt onderweg niets aan. De gids moet ten allen tijde gevolgd worden. 
 • Bij het binnenkomen en het buitengaan, dient u verplicht uw handen te ontsmetten met de handgel die ter plaatse klaar staat. Er is geen stromend water in het fort, dus geen mogelijkheid om uw handen te wassen.
 • De standaard rondleidingen zijn aangepast zodat de kleinste ruimtes worden vermeden en de toelichting vooral in buitenruimtes gebeurt. Een rondleiding duurt max. 1u30.
 • Neem geen onnodige bagage mee.

 

Wij danken u voor uw begrip en wensen u een fijn bezoek toe.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gidsenwerking Fort Kessel via 0474-74.34.66 of rudy.van.nunen@skynet.be

 

Stevig schoeisel en warme kledij is aangeraden.


Honden zijn niet toegelaten in het Fort.


Er is geen vastgelegd tarief voor een bezoek.

Onze gidsen zijn allemaal vrijwilligers. U beslist zelf of u hen een vrije gift geeft.

 

Gelieve onderstaand formulier in te vullen om een bezoek aan te vragen.

Vergeet ook niet het onderstaande reservatieformulier af te drukken, in te vullen en mee te brengen op de dag van het bezoek.

De velden met een asterix zijn verplicht in te vullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DOWNLOADEN - AFDRUKKEN - INVULLEN - MEEBRENGEN


Gelieve het bovenstaande reservatieformulier te downloaden, af te drukken en in te vullen. U dient dit verplicht mee te brengen op de dag van de rondleiding en aan de gids te overhandigen. Deze gegevens worden gebruikt in het kader van het contactopsporingsonderzoek.